Veckan

Hej! Jag kom tillbaks från vandringen igår. Hela gymnasiet var med (30 pers) och några lärare. På måndagen vandrade vi i bergen från morgonen till eftemiddagen. Sen kom vi fram till en camping där det fanns toalett och dusch. Så då chillade vi, förberedde middagen, tvättade oss, satte upp en presenning, åt middag. Sen sov vi under presenningen i sovsäckar. På morgonen därefter började vi vandra vid 10 och sen fortsatte dagen på samma sätt, bara det att vi kom fram till en ny camping.
Båda nätterna sov jag dåligt pga obekvämt underlag, ljud utifrån (regn, sluss, tåg) + att det var stressande att sova 30 personer under samma tält.
 
På onsdagen vandrade vi bara på förmiddagen, tills vi kom fram till ett hus där skulle vi vara tills på fredag. I huset fanns det toalett, dusch, el, kök, matsal och sovrum med sängar (sängar <333!!). Dit kom också skolans 8:or, så då var vi tot typ 45 elever. 8:orna plus alla tjejer sov i sovrummen och killarna som gick i gymnasiet sov i ett trähus i skogen 10 min bort. I trähuset fanns ingen el elr toalett, elr nåt.
Sovrummen hade plats för 3-4 pers men i mitt rum var det bara jag och en tjej från Tyskland. Hon är 14 år och ska också vara här ett år, bara det att hon bor nära gränsen och åker hem på helgerna. Vi har umgåtts ganska mycket men grejen är att hon pratar bara engelska nästa, förutom tyska dådå, och jag vill ju prata franska hehe.
 
Iallafall, under dagarna i huset förberedde vi Saint Micheal firandet vi skulle ha med hela skolan på fredagen. Alla waldorf skolor firar mer elr mindre Sankt Mikael(i?) men på olika sätt. Vi firade det på en äng som låg precis vid trähuset. Först kom alla klasser (typ, kanske inte dom minsta) till ängen och så åt vi lunch tillsammans. Sen hade vi ett spel (teater) för alla yngre (som inte sovit över). Det handlade om en riddare som skulle rädda en stad + en prinsessa från en drake, och att han fick mod från Sankt Mikael ängeln.... nåt sånt. Sen fick alla yngre gå runt till olika stationer på ängen, som vi höll i. Jag var på en station där man skulle kasta spjut, sen fanns det en där man skulle gå balansgång, sen vet jag inte vilka andra stationer som fanns. Slutligen fortsatte spelet och draken blev besegrad.
Efter firandet stannade jag kvar för att plocka undan grejer och sen åkte jag hem med Martine.
 
Innan firandet, på onsdagen, hade vi delat in oss i olika grupper som skulle förbereda olika saker, en grupp skulle t.ex tillverka draken i naturmaterial. Jag var i köket-gruppen med 6 andra personer. Så på onsdagen och torsdagen och fick jag baka, diska, duka och laga mat inför middagen och st Mikael firandet. Vi samlades också på ängen ett antal gånger ängen för att planera mer inför firandet, vilka stationer vi skulle ha, var alla skulle vara osv...
 
Jag tycker sammantaget att det har varit okej. Att vandra var ibland jobbigt, typ när vi gick uppför en lång brant backe, ibland var det helt okej, typ när jag inte hade ont i fötterna och benen och axlarna. Ibland var utsikten också jätte fin, tyvärr tog jag inga foton eftersom jag inte fick ta med mig mobilen. Att inte få ha mobilen var lite frustrerande. Sen tycker jag att det var väldigt mycket dötid, men det skulle jag kanske inte klaga på om jag skulle förstå alla franska skämt..
Jag förstod heller inte så mycket av informationen vi fick under samlingar, och det var jobbigt, mest för att det gjorde att jag inte visste vad som skulle hända och vart jag skulle gå. Innan jag åkte trodde jag att vi skulle hajka, så då packade jag utifrån det, vilket kändes väldigt opassande när vi var i huset... Då längtade jag väldigt mycket efter mina jeans.
Men jag tycker att firandet av Saint Michael var väldigt trevligt! Sen tycker jag att jag har fått lite kontakt med ganska många från gymnasiet också. Dom jag pratat med är trevliga och speciellt vissa är väldigt hjälpsamma med språket. I början kände jag mig också ganska stolt över hur bra det gick med språket, nu är det dock inte så längre...
 
Sry för ett jätte långt inlägg
Hoppas ni har det bra i Sverige!!
xoxo
 
Mamma
2016-10-02 @ 12:32:32

Har du fått kontakt eller lite kontakt...?

Svar: Det är olika med olika personer, sen beror det på vad du menar med kontakt, men det känns bra iaf :)
Alicia

Oma
2016-10-02 @ 13:27:02

Så kul att få följa med på din resa. Du en en bra berätterska.
Ha det så bra nu.
Kram din Oma
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

aliciaistrasbourg.blogg.se

Une année à Strasbourg

RSS 2.0