Pjäs

Salut! Om exakt två veckor har vår pjäs premiär! Jag kan inte helt och hållet mina repliker än och måste jobba mycket med uttalet och intonationen osv...
 
Det har börjat bli mer intressant nu när jag förstår mer av pjäsen, men jag fattar fortfarande mindre av pjäsen än dom andra.. Min ena rollfigur (Agathe) är ung och intresserad av killar men hon är gift med en "gammal", rik man som hon inte är intresserad av. Tillslut dumpar hon honom, vilket jag kan tänka mig var ganska ovanlingt i Antikens Grekland (då pjäsen utspelar sig), därför gillar jag henne :) Skriver mer om mina roller när jag förstår dom bättre!
 
Sedan skolstarten i januari jobbade vi alltid med grejer som rörde pjäsen när vi hade franska på schemat (2/3 ggr i veckan), sen förra veckan började vi även jobba med pjäsen två timmar varje eftermiddag. I måndags började vi jobba heltid med pjäsen (vi har inga andra lektioner, förutom idrott) och vi ska fortsätta med det till premiären, vi har då inget fast schema. Vi jobbar med Madame Bruck (Martine som är min franska lärare, men hon vill inte bli kallad Martine) och Hélène som är min biologi lärare.
 
Jag tycker att vi har fått lite lite tid för att jobba med pjäsen. I kristofferskolan jobbar man heltid med pjäsen i 1 mån, men man arbetar med pjäsen innan den månaden också. Sen är det lite sämre organiserat här också, I Kristoffer var vi t.ex indelade i grupper (kostym, dekor, musik osv..)
 
Det är mycket att göra, repetera scener, fixa dekorationerna, fixa musik, fixa teaterkläder, rekvisita göra affisch och massa annat. Så det håller vi på med på dagarna, men vi har inte kommit långt, har inte ens bestämt vad vi ska ha för dekor, musik osv... Jag känner att jag inte är till så stor hjälp med det eftersom jag fortfarande inte förstår allting (pjäsen och olika intruktioner vi får, osv) och vill då inte komma med dumma förslag...
 
Iaf så tycker jag att teaterperioden är mysig, det är chill även om det finns mycket att göra, nu ("i början av teaterperioden") går man inte runt och stressar i skolan direkt, även om vissa kanske är stressade (mest lärarna kanske). Jag är typ stressad/orolig för att jag kommer göra dåligt ifrån mig. Jag var ganska så jätte nervös inför spelet jag hade i 8:an, funderade på om om jag skulle vägra typ men det gick i princip bra tillslut. Det känns som att det var en bra erfarenhet, men nu är det ju så mycket svårare för det är på franska, sen sa Madame Bruck att det brukar komma typ 150 pers varje gång..!!
 
Imorgon slutar vi vid klockan två för att sedan komma tillbaks till skolan kl 18 för att fortsätta arbetet. Sen ska vi jobba med pjäsen i skolan denna helgen också, så får vi se om det blir så någon mer gång. Från imorgon till sön/mån sover jag hos en i min klass som bor närmare skolan än vad jag gör :)
 
Det kanske inte har verkat som det i det här inlägget, men jag är glad över att få vara med och göra pjäsen här i Frankrike!
 

Godnatt! <3 (för mig iaf)

aliciaistrasbourg.blogg.se

Une année à Strasbourg

RSS 2.0