Today

Heeej guys! Idag var det Leons födelsedag och därför följde jag med Leon och hans kompis till ett lekland tillsammans med hans morföräldrar. Vi åt där och sen gick jag runt och kollade i affärer som var i närheten medans barnen lekte.
 
I skolan (gymnasiet) kör vi Secret Santa just nu. Det går ut på att man ska ge en person en liten julklapp varje vecka till julavslutningen och sen ge en liten större julklapp utan att den personen vet vem man är. Jag ska ge till en i 12:an och köpte därför lite grejer idag. Får se om jag ska ge ngt mer..
Julklapparna
Leklandet
Födelsedagstårtan!
 
Godnatt!

Adventsfest!

Hej alla!
Igår var det Adventsfest på skolan. Det började med musik från orchestern kl 10. Sen gick man runt i skolan och kollade på vad som såldes i klassrummen, aulan, skolgården osv, det var som en julmarknad.
Jag köpte två små leksaker till Leon som fyller år på onsdag!

Den här festen var större än den förra och det var mer folk här nu. Dock tycker jag nog bättre om den förra för att det var roliga aktiviteter.
12.30-14.30 jobbade jag med att hjälpa barnen med pysslet vilket gick okej. Mellan 5 och 19.30 typ hjälpte jag till med att städa hela skolan.

Det här var ganska mycket som novemberfesten på Kristofferskolan. Det säljs olika grejer från företag och det finns lite caféer. Där har varje elev också ett pass dom ska jobba och man ska stanna och städa sen. Dock är det större på Kristofferskolan och det finns mer aktiviteter som spöktunnel, en stor gunga osv. Sen har varje klass (kanske inte dom minsta?) ansvar för ett eller flera områden, förra året hade min klass t.ex ansvar för pizzerian, men så var det inte här. På Kristofferskolan pågår det också i 2 dagar och det avslutas med ett lykttåg.

Förresten så är René och Cathy i Dublin tills på fredag så istället är Cathys föräldrar här och ser efter oss.

Ha det så bra!!

Pepparkaks hus som 3:orna gjort

Bak

Helluuu! Idag cyklade jag till en supermarket för att köpa Saffran. Det var första gången jag faktiskt gjorde ngt själv, förutom att jag har varit hemma själv dårå. D var svårt att hitta Saffran eftersom det var en stor affär jag aldrig varit i förut. Men det gick tillslut.

Sen när jag kom hem bakade jag en saffranskaka att sälja i skolan eftersom Imorgon är det en advents fest på skolan! Ska försöka skriva mer om det imorgon!
Puss!

Smeten åkte ut men den verkar vara okej!
 

aliciaistrasbourg.blogg.se

Une année à Strasbourg

RSS 2.0