tåg the whole way

Hejhej! På tisdag kväll/natt åker jag tåg hela vägen till Strasbourg! Jag kommer ta natttåg till Malmö och sen har jag fyra ytterligare byten. Ett byte är i Fredericia (Danmark) och då har jag bara 10 min på mig att hitta mitt tåg!! Jag hoppas jag inte kommer missa något tåg!
 
Kl 20 på onsdagen kommer jag fram, så det tar ju längre tid än flyg.. Men jag får se vad jag tycker om att åka så mycket tåg, det längsta jag åkt förut var till Östersund och det hade jag inga problem med! Dock har jag lite svårt för natttåg... Aja vi får se hur det går!
 
Jag valde att åka tåg med tanken på miljön. I princip är det dyrare med tåg och det tar längre tid men jag tyckte inte att det var mega stor skillnad mellan tåg/flyg till Strasbourg, flygen till Strasbourg är ganska krångliga eftersom det inte finns direktflyg.
 
Ja det var det jag tänkte säga!
Hejdåå

FRAMME!

Nu är jag framme och mamma ska komma och hämta mig med taxi.
Flygplatsen i Frankfurt var ganska stor och särskilt i början visste jag inte vart jag skulle gå. Sen blev det lite stressigt för mig när dom ropade ut att vi som ska till Stockholm genast måste till gaten, jag tänkte nämligen att jag hade 20 min på mig.
Men det blev ju bra tillslut!!

on my way

Helluuu nu är jag påväg till Sverige!
Det känns som att jag egentligen vill stanna här i Frankrike för att fortsätta lära mig franska osv, men det blir nog bra såhär. Familjen ska åka till New York och Martine är redan i Sverige.
Sen ser jag såklart fram emot att träffa kompisar och släktingar!

Förresten är det första gången jag ska flyga själv. Jag har bara 1 h och 20 min på mig från bussen till flyget. Det känns också lite extra svårt att det inte är från Stockholm, då jag inte behärskar språket och inte känner igen mig på flygplatsen, eller ifs kommer jag kanske känna igen mig lite från förra gången jag var där. Men jaja vi får se om jag kommer fram eller om jag blir kvar här i Tyskland.

Btw reser jag med två väskor, varav en är tom.. Jag ska lämna den i Sverige och köpa en större i Frankrike eftersom att mina grejer knappt fick plats när jag åkte hit. Men det känns konstigt att resa med en tom väska haha. Kanske ska testa pressa in min lite mindre resväska i den lite större...

Jag sitter i skrivande stund på bussen till Frankfurt men här är det konstigt nog inget free wifi så jag postar inlägget när jag får wifi.

Oki ha det så bra,
Puss,
Hej

aliciaistrasbourg.blogg.se

Une année à Strasbourg

RSS 2.0